Home Page
Relatie-coaching
Rouwverwerking
Arbeidsconflict
Werkstress & Burn-out
Ontslagbegeleiding
Aanvraag uitkering
Persoonlijke coaching
Eenzaamheid
Kinderen opvoeden
Ouderenzorg
E-mail coaching
Cursussen
De praktijkruimte
Wijze overwegingen 

 Visie en Ethiek

 Werkwijze van Dyade

 Literatuurlijst

 Links

 Contact  

 Biografie

 Leveringsvoorwaarden

 Tarieven

 Disclaimer

 Lidmaatschap  NVMW
 No: 2849
 

 KvK : 51012359

 Btw:NL024459379B02

 Laatst bijgewerkt op:
 
12 december 2014

http://www.dyade.org

 

 

Eenzaamheid

  Als je je eenzaam, alleen of verloren voelt
   
  Je bent de schepper van je eigen levenservaringen
waarbij je vormen schept in het landschap van je ziel    
        
                                                                                                                               (Uit Eva Pierakos, "Voortgaan op je pad")
 

Wat is eenzaamheid

 

Eenzaamheid laat zich moeilijk omschrijven. Je kunt je eenzaam voelen als je alleen bent maar ook eenzaam voelen te midden van heel veel mensen. Je kunt je ook eenzaam voelen in een partnerrelatie. Eenzaamheid is vooral een gevoel. Eenzaamheid kun je op zoveel manieren uitdrukken: Je van iedereen verlaten voelen, niet gezien zijn, je volkomen in jezelf opgesloten voelen, je niet begrepen voelen, alle contact met de werkelijkheid verloren zijn en dat vooral ook goed beseffen, een absolute verlatenheid. Deze gevoelens zijn zeer diepgaand en kunnen een mens aan de rand van de afgrond brengen. Eenzaamheid wordt altijd alleen gevoeld er bestaat geen eenzaamheid in gedeelde vorm.

   
 

Visie op eenzaamheid

 

In meer of mindere wijze is langdurige eenzaamheid is een ernstige vorm van psychisch lijden. Het kan je hart breken. Het kan gedachten doen opkomen van dat het leven geen zin meer heeft. Het ervaren van eenzaamheid heeft een in zichzelf destructief effect waardoor er in toenemende mate een verdieping van de eenzaamheidsgevoelens wordt ontwikkelt. De oorzaken van eenzaamheid kunnen zeer divers zijn. Het overlijden van een partner, vader, moeder of een kind, verlies van een baan of faillissement, heel vaak zijn het verlies ervaringen die hierin een rol spelen. Eenzaamheid heeft ook sociaal maatschappelijke oorzaken. We leven in toenemende mate in een individualistische en materiële wereld. De sociale verbanden in de wijken zijn onderdruk komen te staan of verdwenen. Steeds meer mensen zijn in een isolement gedrongen. Omdat men zichzelf niet meer herkend in de multiculturele leefomgeving heeft men zich teruggetrokken uit het leven.

   
 

Wat kun je er aan doen

 

Eenzaamheid kan zich diep in je vastzetten. Je ervaart het, je voelt het. Het is van belang krachten en hulpbronnen te mobiliseren om het tij te keren. Dat betekent dat je allereerst een intern besluit moet nemen om jezelf van deze gevoelens te bevrijden. Om nu tot dat besluit te komen is het moeilijkste. Vaak ben je in je eenzaamheid volstrekt verlamd geraakt en kom je tot niets meer. Zorg voor ontspanning en rust.

   
 

We pakken dit aan door
In beweging te MOETEN komen. Dat is de eerste stap. In welke richting dan ook je moet fysiek in beweging komen. Naar BUITEN letterlijk en figuurlijk. Methodiek betekent letterlijk de weg waarlangs. De methodiek en de oplossing betekent hier de weg terug waarlangs je weer tot leven kan komen en deel kan uitmaken van andere levens. De coach zal je begeleiden door het contact met jezelf te hervinden en je concrete opdrachten te geven die er op gericht zijn het isolement te doorbreken.    

   
 

De eerste stap zetten
Vraag een  "Eén in drie stappengesprek", aan daarin ontvangt u in één gesprek een analyse van de situatie of het probleem. Daarna krijgt u advies voor een gerichte aanpak en of oplossing. Doorverwijzing kan daar deel van uit maken. Als u na het eerste gesprek bij Dyade vervolggesprekken wil wordt u verzocht een intakeformulier in te vullen.
 

 

Wat kost het
Het "Eén in drie stappengesprek"', van 60 tot 90 minuten kost nooit meer dan 35 euro.

   
 

Contactinformatie 
Voor contact en/of nadere informatie dubbelklikt u op Informatieformulier
of door te bellen 06 - 51 47 57 97.
 

  Klik op het pijltje links boven om terug te gaan naar de vorige pagina