Home Page
Relatie-coaching
Rouwverwerking
Arbeidsconflict
Werkstress & Burn-out
Ontslagbegeleiding
Aanvraag uitkering
Persoonlijke coaching
Eenzaamheid
Kinderen opvoeden
Ouderenzorg
E-mail coaching
Cursussen
De praktijkruimte
Wijze overwegingen 

 Visie en Ethiek

 Werkwijze van Dyade

 Literatuurlijst

 Links

 Contact  

 Biografie

 Leveringsvoorwaarden

 Tarieven

 Disclaimer

 Lidmaatschap  NVMW
 No: 2849
 

 KvK : 51012359

 Btw:NL024459379B02

 Laatst bijgewerkt op:
 
12 december 2014

http://www.dyade.org

 

 

 

Biografie

   
 

                                                           
                                     Jacques Erades Bc

 

Ik ben 69 jaar, geboren in Leiden, vader van twee kinderen en vier kleinkinderen. 

   
 

Werk

 

Mijn beroep is Maatschappelijk werker, Personal Coach, Proces begeleider en Communicatie deskundige. Ik heb jarenlang ervaring in het coachen van mensen zowel in het bedrijfsleven als voor particulieren. Ik heb gewerkt als consulent voor uitkeringsinstanties, als re-integratiecoach, maatschappelijk werker in een asielzoekers centrum, projectleider op het gebied van arbeid en inkomen en als vestigingsmanager van een re-integratiebureau. In mijn praktijk begeleid ik mensen op deze gebieden maar ook bij relatieproblemen, scheiding en persoonlijke ontwikkeling.

   
 

Opleiding
In 1992 ben ik cum laude afgestudeerd als Maatschappelijk Werker aan de Hogeschool De Horst in Driebergen. Mijn afstudeerrichting was systeemgericht werken. Vanuit deze systeembenadering bezie ik de situatie en de vraagstelling van de cliŽnt in zijn gehele maatschappelijke- en socialecontext. Mijn afstudeerscriptie handelt over de dynamiek tussen de leefwereld van mensen en de systeemwereld van de Gemeentelijke- en de Rijksoverheid in de uitvoering van wetten en regelgeving. Daarna heb ik twee jaar Psychologie gestudeerd aan de Universiteit in Utrecht.

   
 

Mijn persoonlijke ontwikkeling
Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik deelgenomen aan mannenpraatgroepen, Cocounselen, Padwerk, NLP en cursussen Boeddhisme.
Ik ben in de psychologie geÔnteresseerd geraakt vanuit de behoefte om mijn eigen socialisatie en drijfveren te onderzoeken. Ik ben geÔnspireerd geraakt door psychologen en wetenschappers, ik denk hierbij aan: Skinner met het Behaviorisme, Eric Berne met de Trans Actionele Analyse, Grindler en Bindler met NLP, Erichson, Watzlawick, Maslow en Fromm, maar ook in spiritueel opzicht door het Padwerk van Eva Pierrakos.

   
 

Mens en maatschappijvisie

 

Ik ben begaan met mensen en zie mijzelf als een pleitbezorger van de cliŽnt met behoud van een professionele werkhouding. Mijn communicatie en ondersteunende activiteiten zijn transparant en helder.

   
 

Vrijwilligerswerk

 

Sinds de opening van het Hospice Duin en Bollenstreek op 1 mei 2008 ben ik vrijwilliger in het Hospice en de Terminale Thuiszorg. Onder leiding van een verpleegkundige bestaan mijn werkzaamheden uit het verzorgen van de bewoner van het Hospice in zijn of haar laatste levensfase en de begeleiding van hun naasten.
Daarbij gaat het om de basiszorg waarbij onder de gegeven omstandigheden de bewoner zich het meest comfortabel voelt. Evenals als het verzorgen van eten en drinken. Daarnaast is het van groot belang aandacht te hebben voor wat er leeft bij de betrokkenen.

Tevens ben ik mede oprichter van het inloop cafť "Kamer 7", voor de verpleegkundigen en de vrijwilligers van het Hospice en de palliatieve thuiszorg. 

   
  Klik op het pijltje links boven om terug te gaan naar de vorige pagina